Citrón v kombinaci s jakoukoliv rybou je trefa do černého!

Hodnocení

Rybka má po osmažení krásnou zlatou krustu a v kombinaci s citronovým máslem získá super šťavnatou chuť! Tohle provedení můžete vyzkoušet s jakýmkoliv druhem ryb a bude to fungovat.

TweetUložitSdílet
Příprava5 minutVaření6 minutJíst můžete za15 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 200 g filetu z rybypoužila jsem mořskou štiku
 3 lžíce máslavětší kostka
 1 lžíce citrónové šťávy
 půl šálku mandlové mouky
 1 lžička sušeného česneku
 1 lžička sušeného koprunebo jiných bylinek
 špetka kurkumy
 lžičku sušené cibule
 pepř
 sůl

Pomocníci, které v receptu používám

  • velká pánev na smažení ryby
  • lis na citrón

Jdeme na to?

1

Protože jsem použila chlazené filety, tak je nejdřív opláchnu ve studené vodě a pak utěrkou (ubrouskem) vysuším. Já si je po vytáhnutí z lednice vždy nechávám nějakou chvíli na lince, aby nebyly úplně ledové.

Připravím si směs na obalování
2

Do hlubokého talíře přidám mandlovou mouku a do ní všechno koření. Cílem je udělat ochucenou mouku, ve které pak rybu obalím.

3

Rybu osolím, opepřím a pak jí obalím důkladně v kořeněné mouce.

4

V pánvi si rozpustím máslo a mezitím si vymačkám šťávu z citronu. Jakmile se máslo rozpustí, přidám do něj citrónovou šťávu, rozmíchám a pak přidám ryby.

5

Ryby smažím na mírnějším ohni, dokud nejsou hotové a nezezlátnou. Většinou to trvá jenom pár minut z obou stran. Pokud uvidíte, že je na pánvi "sucho" přidejte klidně ještě trochu másla. Doporučuji "omáčku" ochutnat a případně přidat ještě citrón. Moje drahá polovička miluje kyselé věci, mě se kroutí huba. 😂

Pokud uvažujete, co za přílohu, tak za mě je ideální dušená zelenina - květák, brokolice, fazolky...nebo lehký salát s avokádovým olejem a oříšky.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 200 g filetu z rybypoužila jsem mořskou štiku
 3 lžíce máslavětší kostka
 1 lžíce citrónové šťávy
 půl šálku mandlové mouky
 1 lžička sušeného česneku
 1 lžička sušeného koprunebo jiných bylinek
 špetka kurkumy
 lžičku sušené cibule
 pepř
 sůl

Postup

1

Protože jsem použila chlazené filety, tak je nejdřív opláchnu ve studené vodě a pak utěrkou (ubrouskem) vysuším. Já si je po vytáhnutí z lednice vždy nechávám nějakou chvíli na lince, aby nebyly úplně ledové.

Připravím si směs na obalování
2

Do hlubokého talíře přidám mandlovou mouku a do ní všechno koření. Cílem je udělat ochucenou mouku, ve které pak rybu obalím.

3

Rybu osolím, opepřím a pak jí obalím důkladně v kořeněné mouce.

4

V pánvi si rozpustím máslo a mezitím si vymačkám šťávu z citronu. Jakmile se máslo rozpustí, přidám do něj citrónovou šťávu, rozmíchám a pak přidám ryby.

5

Ryby smažím na mírnějším ohni, dokud nejsou hotové a nezezlátnou. Většinou to trvá jenom pár minut z obou stran. Pokud uvidíte, že je na pánvi "sucho" přidejte klidně ještě trochu másla. Doporučuji "omáčku" ochutnat a případně přidat ještě citrón. Moje drahá polovička miluje kyselé věci, mě se kroutí huba. 😂

Citrónová ryba

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *