Tahle verze oblíbeného dezertu je skvělá v létě i zimě!

Hodnocení

Extrémně jednoduchý, šťavnatý a svěží dezert na léto i zimu, který zvládnete za pouhých 30 minut! Krém se nepeče, pouze chladí v lednici. Zlepšete si náladu osvěžujícím citrónem. Výborné ke kávě! 😜

TweetUložitSdílet
Příprava10 minutVaření20 minutJíst můžete za2 hod 30 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


Na korpus
 1 vejce
 30 g másla
Na náplň
 300 g krémového sýra
 300 g zakysané smetany nebo mascarponeklidně udělejte mix
 1 citrónpoužívám šťávu i kůru
 2 lžíce oblíbeného sladidlaráda používám Xylitol
 12 g želatiny v prášku

Pomocníci, které v receptu používám

  • menší mísa na promíchání mouky na těsto
  • metlička nebo špachtle na promíchání krému
  • odšťavňovač na citrónovou šťávu
  • struhadlo na citrónovou kůru
  • kulatá silikonová forma na upečení korpusu (průměr asi 15 cm)

Jdeme na to?

1

Předehřeju si troubu na 180 stupňů a pustím se do těsta. Odměřím mandlovou a kokosovou mouku do mísy, přidám vejce a máslo. Máslo si většinou hodím do mikrovlnky, aby se mi roztopilo, jinak to trvá dlouho, než se zpracuje. Vznikne vám tuhé lepkavé těsto. Není nutné sladit, kokosová mouka je už z principu nasládlá dost.

2

Protože je v těstě dost tuku, není nutné formu vymazávat. Těsto vytvarujte prsty a zatlačte pořádně ke krajům. Bacha, bude se vám to drolit. 😃

3

Vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 minut. Korpus bude po upečení lehce hnědý. Po vytažení nechávám vychladnout a mezitím se pustím do přípravy krému.

4

Smíchejte v míse krémový sýr s mascarpone nebo se zakysanou smetanou. Přidejte šťávu z jednoho citrónu. My máme rádi kyselejší dort, takže pokud si nejste jistí, dejte šťávu jenom z půlky citrónu, oslaďte a ochutnejte. Přidat se dá vždycky. A o slazení už jsem mluvila, tady začněte na 2-3 lžičkách Xylitolu, zamíchejte a ochutnávejte sladkost.

5

Nakonec do těsta ještě nastrouhejte citrónovou kůru. Já nastrouhala z půlky citrónu a druhou půlku nastrouhám ještě ve finále na ozdobu.

6

Těsto opatrně vytáhněte z formy a dejte si ho na nějaký talíř nebo ozdobný tác, který pak budete schopni dát do lednice. Bacha, je to křehké. 😃

7

V menší misce smíchejte želatinu v prášku se zhruba 2-4 lžícemi horké vody. Vytvoří se vám kašička. Nechte to pár minut vychladnout. Poté želatinovou směs vmíchejte do krémové směsi a pořádně promíchejte. Vznikne vám tuhá hmota.

8

Špachtlí opatrně rozetřete až ke krajům.

9

Horní část ozdobte zbylou polovinou citrónové kůry. Vložte do lednice alespoň na 2 hodiny. Já peču vždy na večer, aby se to hezky vychladilo do rána.

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

Na korpus
 1 vejce
 30 g másla
Na náplň
 300 g krémového sýra
 300 g zakysané smetany nebo mascarponeklidně udělejte mix
 1 citrónpoužívám šťávu i kůru
 2 lžíce oblíbeného sladidlaráda používám Xylitol
 12 g želatiny v prášku

Postup

1

Předehřeju si troubu na 180 stupňů a pustím se do těsta. Odměřím mandlovou a kokosovou mouku do mísy, přidám vejce a máslo. Máslo si většinou hodím do mikrovlnky, aby se mi roztopilo, jinak to trvá dlouho, než se zpracuje. Vznikne vám tuhé lepkavé těsto. Není nutné sladit, kokosová mouka je už z principu nasládlá dost.

2

Protože je v těstě dost tuku, není nutné formu vymazávat. Těsto vytvarujte prsty a zatlačte pořádně ke krajům. Bacha, bude se vám to drolit. 😃

3

Vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 minut. Korpus bude po upečení lehce hnědý. Po vytažení nechávám vychladnout a mezitím se pustím do přípravy krému.

4

Smíchejte v míse krémový sýr s mascarpone nebo se zakysanou smetanou. Přidejte šťávu z jednoho citrónu. My máme rádi kyselejší dort, takže pokud si nejste jistí, dejte šťávu jenom z půlky citrónu, oslaďte a ochutnejte. Přidat se dá vždycky. A o slazení už jsem mluvila, tady začněte na 2-3 lžičkách Xylitolu, zamíchejte a ochutnávejte sladkost.

5

Nakonec do těsta ještě nastrouhejte citrónovou kůru. Já nastrouhala z půlky citrónu a druhou půlku nastrouhám ještě ve finále na ozdobu.

6

Těsto opatrně vytáhněte z formy a dejte si ho na nějaký talíř nebo ozdobný tác, který pak budete schopni dát do lednice. Bacha, je to křehké. 😃

7

V menší misce smíchejte želatinu v prášku se zhruba 2-4 lžícemi horké vody. Vytvoří se vám kašička. Nechte to pár minut vychladnout. Poté želatinovou směs vmíchejte do krémové směsi a pořádně promíchejte. Vznikne vám tuhá hmota.

8

Špachtlí opatrně rozetřete až ke krajům.

9

Horní část ozdobte zbylou polovinou citrónové kůry. Vložte do lednice alespoň na 2 hodiny. Já peču vždy na večer, aby se to hezky vychladilo do rána.

Citrónový cheesecake

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *