Kanec a červený víno? To nemůže dopadnout špatně!

Hodnocení

Kančí maso má pro mnohé "pachuť". Já jsem jej přes noc naložila do marinády z vína a zeleniny a po 2 hodinách dušení v hrnci je maso rozpadací a taaaak lahodné! A bez pachuti. 😁

TweetUložitSdílet
Příprava20 minutVaření14 hodJíst můžete za14 hod 20 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 kančí kýtaměla jsem zhruba 1 kg masa
 2 dl červeného vína
 konzerva loupaných rajčat
 1 mrkev
 řapíkatý celer
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 rozmarýn
 olivový olej nebo sádlo
 sůl
 pepř

Pomocníci, které v receptu používám

Jdeme na to?

1

V první části přípravy očistím maso. Dostala se mi do rukou tahle pěkná kýta, která byla ještě zablaněná. Přiznám se, že jsem všechny blány neodstraňovala, protože pomalým dušením v hrnci se velká část rozpadne a doma to tak máme rádi. Takže pečlivost při očištění masa nechám čistě na vás.

Příprava marinády na maso
2

Na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítku rozmarýnu a zalijeme červeným vínem.

3

Když se omáčka povaří, nalijeme ji do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout a dáme do ledničky na 12 hodin odležet.

4

Na druhý den směs přeceďte přes sítko, ale nic nevylívejte. Maso řádně osolte a opepřete. Rozpalte si multifunkční hrnec na funkci "Sauté".

5

Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, k ní můžete přidat třeba trochu chilli papriček a nakonec přidejte oloupaná rajčata. Přidejte k tomu maso a přeceděné víno, které zbylo z marinády. Já jsem k masu znovu vrátila i zeleninu z marinády. Zavřete poklici a nastavte funkci dušení masa na 120 minut.

Co jako přílohu?

Hrnec se po 120 minutách sám vypne a masíčko je rozpadací. Jako přílohu jsem zvolila cuketové placky.

 

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

 

Suroviny

 kančí kýtaměla jsem zhruba 1 kg masa
 2 dl červeného vína
 konzerva loupaných rajčat
 1 mrkev
 řapíkatý celer
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 rozmarýn
 olivový olej nebo sádlo
 sůl
 pepř

Postup

1

V první části přípravy očistím maso. Dostala se mi do rukou tahle pěkná kýta, která byla ještě zablaněná. Přiznám se, že jsem všechny blány neodstraňovala, protože pomalým dušením v hrnci se velká část rozpadne a doma to tak máme rádi. Takže pečlivost při očištění masa nechám čistě na vás.

Příprava marinády na maso
2

Na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítku rozmarýnu a zalijeme červeným vínem.

3

Když se omáčka povaří, nalijeme ji do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout a dáme do ledničky na 12 hodin odležet.

4

Na druhý den směs přeceďte přes sítko, ale nic nevylívejte. Maso řádně osolte a opepřete. Rozpalte si multifunkční hrnec na funkci "Sauté".

5

Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, k ní můžete přidat třeba trochu chilli papriček a nakonec přidejte oloupaná rajčata. Přidejte k tomu maso a přeceděné víno, které zbylo z marinády. Já jsem k masu znovu vrátila i zeleninu z marinády. Zavřete poklici a nastavte funkci dušení masa na 120 minut.

Dušená kančí kýta

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *