Krkovička udělaná v papiňáku a to správné koření hrají spolu super duet!

Miluju, když se maso po vaření v tlakovém hrnci rozpadá a je šťavnaté. A tady se to přesně povede.

TweetUložitSdílet
Příprava5 minutVaření45 minutJíst můžete za55 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 2 tenčí plátky krkovice bez kosti
 sůl
 pár kuliček růžového pepře
 půl mini lžičky oregána
 půl mini lžičky sladké papriky
 půl mini lžičky mletého kmínu
 2 větší cherry rajčátkaideálně Tomino

Pomocníci, které v receptu používám

  • tlakový hrnec (papiňák)

Jdeme na to?

1

Omytou a osušenou krkovičku osolte a dejte si rozehřát papiňák. Opečte oba plátky lehce do hněda. Není třeba dávat žádný tuk, krkovička je sama o sobě prorostlá tukem až až. Restujte zhruba 2-3 minuty po každé straně na středně velkém plameni (teplotě).

2

Protože se vám maso bude lehce přichytávat, není to naškodu Vytvoří se nám z toho pak pěkná šťavka. Jakmile bude maso lehce do hněda, podlijte to studenou vodou a přidejte veškeré koření a rajčátka nakrájená na menší kostičky. Nechte přivést k varu a zavřete poklicí pro dušení.

3

Dušení v hrnci by mělo zabrat zhruba 45 minut na nižší plamen. Je však dobré maso alespoň 1-2krát v průběhu vaření zkontrolovat, protože asi budete muset přilejt trochu vody.

4

Masíčko je zhruba po 40-45 minutách hotové a měkké. Možná budete muset vařit o pár minut déle, jednoduše zkoušejte. Já ještě nakonec trochu přisolím, aby měl sos grády. Není nutné čímkoliv zahušťovat. Užijte si chuť výpeku z masa a lehkou nasládlost z rajčátek.

Příloha, která se skvěle hodí

Květáková rýžeVarianta květákové rýže se mi osobně nejvíc osvědčila k masům s jakoukoliv omáčkou. Omáčka se do osmaženého květáku snadno vpije a ta chuť je jednoduše výborná.
Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vaření

 

Suroviny

 2 tenčí plátky krkovice bez kosti
 sůl
 pár kuliček růžového pepře
 půl mini lžičky oregána
 půl mini lžičky sladké papriky
 půl mini lžičky mletého kmínu
 2 větší cherry rajčátkaideálně Tomino

Postup

1

Omytou a osušenou krkovičku osolte a dejte si rozehřát papiňák. Opečte oba plátky lehce do hněda. Není třeba dávat žádný tuk, krkovička je sama o sobě prorostlá tukem až až. Restujte zhruba 2-3 minuty po každé straně na středně velkém plameni (teplotě).

2

Protože se vám maso bude lehce přichytávat, není to naškodu Vytvoří se nám z toho pak pěkná šťavka. Jakmile bude maso lehce do hněda, podlijte to studenou vodou a přidejte veškeré koření a rajčátka nakrájená na menší kostičky. Nechte přivést k varu a zavřete poklicí pro dušení.

3

Dušení v hrnci by mělo zabrat zhruba 45 minut na nižší plamen. Je však dobré maso alespoň 1-2krát v průběhu vaření zkontrolovat, protože asi budete muset přilejt trochu vody.

4

Masíčko je zhruba po 40-45 minutách hotové a měkké. Možná budete muset vařit o pár minut déle, jednoduše zkoušejte. Já ještě nakonec trochu přisolím, aby měl sos grády. Není nutné čímkoliv zahušťovat. Užijte si chuť výpeku z masa a lehkou nasládlost z rajčátek.

Dušená krkovička s rajčaty

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.