Dušené hovězí se silným výpekem. Sakra, to je dobrý!

Téměř každou neděli máme hovězí, asi se to stalo zvykem. Měla jsem chuť na něco se šťavkou, co zavřu do hrnce a za hodinu si to vyzvednu.

TweetUložitSdílet
Příprava10 minutVaření1 hod 10 minutJíst můžete za1 hod 20 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


Maso se sosem
 silný plátek hovězího zadního cca 200-250 g a najíte se dva
 sádlo na opečení masa
 sůl
 pepř
 dijonská hořčicekupuju v Lidlu, má malé množství sacharidů
 drcený kmínpůl lžičky
 sladká paprika
Na květákovou rýži
 půl menší hlávky syrového květáku
 sůl na dochucení
 petrželka na ozdobui na chuť
 lžička olivového oleje

Pomocníci, které v receptu používám

  • tlakový hrnec
  • elektrický sekáček, ve kterém připravím květák
  • středně velká pánev na osmažení květáku

Jdeme na to?

1

Plátek masa nakrájím na středně velké kousky a přidám zhruba lžíci vepřového sádla, na kterém maso opeču. Vždycky počkám, až mi pustí šťávu.

2

Jakmile pustí šťávu, trochu osolím (raději fakt malinko, protože pak budu přidávat dijonskou hořčici a ta je dost silná), přidám trochu pepře, sladké papriky a drceného kmínu. Orestuju a zaleju vodou, aby maso jenom trošku vykukovalo. Přimíchám půl lžičky dijonské hořčice a rozmíchám.

3

Dušením v tlakovém hrnci je maso většinou do 1 hodiny hotové. Stejně ještě 2x během vaření nakouknu, jestli není potřeba přilejt vodu. Já přilejvala 2x.

4

10 minut před koncem uvaření masa opláchnu květák a rozlámu ho na menší růžičky, které mi vejdou do ručního sekáčku. Já odkrajuju i košťál. Rozsekám si ho na hmotu, která připomíná rýži.

5

Rozehřeju pánev s lžičkou olivového oleje, vysypu tam veškerý květák a osolím podle chuti. Restuju ho zhruba 5-6 minut, dokud nemá lehkou nazlátlou barvu. Když to budete dělat poprvé, jednoduše ochutnejte, jestli už je květák "měkký".

6

Maso už bude mezitím hotové, tak ho na chvilku odstavte z plotny, ať si nespálíte jazyk. Do talíře nasypte hotový květák, nahoru trochu petrželky, ať je talíř veselý a všechno pěkně podlejte sosem s kousky masa.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vaření,

 

Suroviny

Maso se sosem
 silný plátek hovězího zadního cca 200-250 g a najíte se dva
 sádlo na opečení masa
 sůl
 pepř
 dijonská hořčicekupuju v Lidlu, má malé množství sacharidů
 drcený kmínpůl lžičky
 sladká paprika
Na květákovou rýži
 půl menší hlávky syrového květáku
 sůl na dochucení
 petrželka na ozdobui na chuť
 lžička olivového oleje

Postup

1

Plátek masa nakrájím na středně velké kousky a přidám zhruba lžíci vepřového sádla, na kterém maso opeču. Vždycky počkám, až mi pustí šťávu.

2

Jakmile pustí šťávu, trochu osolím (raději fakt malinko, protože pak budu přidávat dijonskou hořčici a ta je dost silná), přidám trochu pepře, sladké papriky a drceného kmínu. Orestuju a zaleju vodou, aby maso jenom trošku vykukovalo. Přimíchám půl lžičky dijonské hořčice a rozmíchám.

3

Dušením v tlakovém hrnci je maso většinou do 1 hodiny hotové. Stejně ještě 2x během vaření nakouknu, jestli není potřeba přilejt vodu. Já přilejvala 2x.

4

10 minut před koncem uvaření masa opláchnu květák a rozlámu ho na menší růžičky, které mi vejdou do ručního sekáčku. Já odkrajuju i košťál. Rozsekám si ho na hmotu, která připomíná rýži.

5

Rozehřeju pánev s lžičkou olivového oleje, vysypu tam veškerý květák a osolím podle chuti. Restuju ho zhruba 5-6 minut, dokud nemá lehkou nazlátlou barvu. Když to budete dělat poprvé, jednoduše ochutnejte, jestli už je květák "měkký".

6

Maso už bude mezitím hotové, tak ho na chvilku odstavte z plotny, ať si nespálíte jazyk. Do talíře nasypte hotový květák, nahoru trochu petrželky, ať je talíř veselý a všechno pěkně podlejte sosem s kousky masa.

Dušené hovězí s květákovou rýží

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.