Vynikající nízkosacharidová příloha nejen k dušenému nebo pečenému masu

Hodnocení

Pokud máte rádi jednoduché nízkosacharidové přílohy, musíte vyzkoušet tento recept na zelí v tlakovém hrnci! Je hotové za 15 minut a skvěle se hodí téměř k jakémukoliv masu.

TweetUložitSdílet
Příprava5 minutVaření15 minutJíst můžete za20 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 ½ hlávky bílého zelícca 700 g po odkrojení košťálu a nakrouhání
 300 ml kuřecího vývaru
 drcený kmín
 sušený tymián
 2 lžíce jablečného octanení nutné, ale já mám ráda lehce kyselejší zelí
 1 menší cibulecca 35 g
 3 stroužky česneku
 ½ lžičky soli
 kostička másla nebo sádla či jiný tuk na opečení cibule a česnekujá jsem použila zbytek studeného sádla, které mi vzniklo pečením bůčku

Pomocníci, které v receptu používám

Jdeme na to?

1

Menším nožíkem nakrouhejte zelí nebo si jej nakrájejte na kostky. Bez košťálu prosím.

2

Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek nasekejte nadrobno.

3

Zapněte multifunkční hrnec na funkci SAUTÉ (opékání), vložte máslo nebo tuk a počkejte, až se nahřeje do módu HOT. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty. Chceme jí jenom zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek a půl minuty restujte.

4

Vložte do hrnce nakrouhané zelí, zalijte vývarem a okořeňte trochou tymiánu a drceného kmínu. Přidejte asi půl lžičky soli. Pořádně to všechno promíchejte. To, že zelí nebude úplně potopené pod vývarem vůbec nevadí. Jde nám o to, aby si hrnec vytvořil tekutinou tlak.

5

Zapněte funkci "Steam Veggies" (dušení zeleniny) na 15 minut. Mám vyzkoušeno, že po téhle době je zelí měkké. Pokud máte rádi tvrdší a spíš křupavější zelí, mám vyzkoušeno 6 minutové vaření.

6

Po uplynulé době uvolněte tlak a hrnec otevřete. Zelí je okamžitě připraveno k jídlu.

 

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

 

Suroviny

 ½ hlávky bílého zelícca 700 g po odkrojení košťálu a nakrouhání
 300 ml kuřecího vývaru
 drcený kmín
 sušený tymián
 2 lžíce jablečného octanení nutné, ale já mám ráda lehce kyselejší zelí
 1 menší cibulecca 35 g
 3 stroužky česneku
 ½ lžičky soli
 kostička másla nebo sádla či jiný tuk na opečení cibule a česnekujá jsem použila zbytek studeného sádla, které mi vzniklo pečením bůčku

Postup

1

Menším nožíkem nakrouhejte zelí nebo si jej nakrájejte na kostky. Bez košťálu prosím.

2

Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek nasekejte nadrobno.

3

Zapněte multifunkční hrnec na funkci SAUTÉ (opékání), vložte máslo nebo tuk a počkejte, až se nahřeje do módu HOT. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty. Chceme jí jenom zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek a půl minuty restujte.

4

Vložte do hrnce nakrouhané zelí, zalijte vývarem a okořeňte trochou tymiánu a drceného kmínu. Přidejte asi půl lžičky soli. Pořádně to všechno promíchejte. To, že zelí nebude úplně potopené pod vývarem vůbec nevadí. Jde nám o to, aby si hrnec vytvořil tekutinou tlak.

5

Zapněte funkci "Steam Veggies" (dušení zeleniny) na 15 minut. Mám vyzkoušeno, že po téhle době je zelí měkké. Pokud máte rádi tvrdší a spíš křupavější zelí, mám vyzkoušeno 6 minutové vaření.

6

Po uplynulé době uvolněte tlak a hrnec otevřete. Zelí je okamžitě připraveno k jídlu.

Dušené keto zelí bez cukru do 15 minut!

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *