Vynikající nízkosacharidová příloha nejen k dušenému nebo pečenému masu
Pokud máte rádi jednoduché nízkosacharidové přílohy, musíte vyzkoušet tento recept na zelí v tlakovém hrnci! Je hotové za 15 minut a skvěle se hodí téměř k jakémukoliv masu.

Nejdřív si nachystám všechny suroviny
Pomocníci, které v receptu používám
Jdeme na to?
Menším nožíkem nakrouhejte zelí nebo si jej nakrájejte na kostky. Bez košťálu prosím.
Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek nasekejte nadrobno.
Zapněte multifunkční hrnec na funkci SAUTÉ (opékání), vložte máslo nebo tuk a počkejte, až se nahřeje do módu HOT. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty. Chceme jí jenom zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek a půl minuty restujte.
Vložte do hrnce nakrouhané zelí, zalijte vývarem a okořeňte trochou tymiánu a drceného kmínu. Přidejte asi půl lžičky soli. Pořádně to všechno promíchejte. To, že zelí nebude úplně potopené pod vývarem vůbec nevadí. Jde nám o to, aby si hrnec vytvořil tekutinou tlak.
Zapněte funkci "Steam Veggies" (dušení zeleniny) na 15 minut. Mám vyzkoušeno, že po téhle době je zelí měkké. Pokud máte rádi tvrdší a spíš křupavější zelí, mám vyzkoušeno 6 minutové vaření.
Po uplynulé době uvolněte tlak a hrnec otevřete. Zelí je okamžitě připraveno k jídlu.
Nechte si chutnat. 😜
Katka .
Suroviny
Postup
Menším nožíkem nakrouhejte zelí nebo si jej nakrájejte na kostky. Bez košťálu prosím.
Cibuli nakrájejte na menší kostičky a česnek nasekejte nadrobno.
Zapněte multifunkční hrnec na funkci SAUTÉ (opékání), vložte máslo nebo tuk a počkejte, až se nahřeje do módu HOT. Přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty. Chceme jí jenom zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek a půl minuty restujte.
Vložte do hrnce nakrouhané zelí, zalijte vývarem a okořeňte trochou tymiánu a drceného kmínu. Přidejte asi půl lžičky soli. Pořádně to všechno promíchejte. To, že zelí nebude úplně potopené pod vývarem vůbec nevadí. Jde nám o to, aby si hrnec vytvořil tekutinou tlak.
Zapněte funkci "Steam Veggies" (dušení zeleniny) na 15 minut. Mám vyzkoušeno, že po téhle době je zelí měkké. Pokud máte rádi tvrdší a spíš křupavější zelí, mám vyzkoušeno 6 minutové vaření.
Po uplynulé době uvolněte tlak a hrnec otevřete. Zelí je okamžitě připraveno k jídlu.
Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma
Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky
Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma
Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky
Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma
Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky