Kozí sýr s bílou plísní je vynikající na gril/na pánev. Hezky se prohřeje a uvolní chutě

Hodnocení

Výborná chuť kozího sýra s kapičkou čekankového sirupu navrch a křupavými ořechy? Oběd, po kterém nebudete mít jen tak hlad!

TweetUložitSdílet
Příprava12 minutVaření8 minutJíst můžete za25 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 2 tenčí plátky kozího sýra s plísnípro 2 lidi
 čekankový sirup
 směs listových salátů
 3 okurky nakládačkymůžete i klasickou hadovku, jen není tak super křupavá
 2 menší rajčataideálně Tomino
 hrst vlašských ořechů
 150 g tučné zakysané smetany
 sůl
 pepř

Pomocníci, které v receptu používám

  • větší pánev na opečení sýra nebo venkovní gril
  • menší elektrický sekáček, ve kterém rozsekám ořechy
  • menší skleněná mísa, ve které smíchám salát se zakyskou, ořechy a zeleninou

Jdeme na to?

1

Ok, pojďte si nejdřív připravit salát, protože samotný sýr se pak udělá poměrně rychle. Opláchněte jakýkoliv listový salát, který jste sehnali, šoupněte ho do ruční odstředivky, ať se zbavíte přebytečné vody z mytí. Do mísy k salátu nakrájejte rajčátka, a okurky, osolte, opepřete podle chuti a promíchejte se zakysanou smetanou. Důkladně.

2

V sekáčku párkrát posekejte vlašské ořechy. Ne na drť, spíš na menší kousky, ať se vám to lépe jí. Promíchejte se salátem.

3

Rozehřejte si pánev (můžete i venku na grilu) na poloviční výkon a dejte na ní kozí sýr. Není potřeba na pánev dávat žádný olej. Sýr je z podstaty dost tučný a poradí si sám. Opečte z obou stran dozlatova. Trvá to fakt jenom chvíli.

4

Do hlubokého talíře nandejte salát, nahoru opatrně položte kozí sýr a na něj lehce kápněte čekankový sirup. Sladká chuť v kombinaci s kozím sýrem vám v puse vytvoří orgasmus.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

Kategorie, KuchyněMetoda vaření

 

Suroviny

 2 tenčí plátky kozího sýra s plísnípro 2 lidi
 čekankový sirup
 směs listových salátů
 3 okurky nakládačkymůžete i klasickou hadovku, jen není tak super křupavá
 2 menší rajčataideálně Tomino
 hrst vlašských ořechů
 150 g tučné zakysané smetany
 sůl
 pepř

Postup

1

Ok, pojďte si nejdřív připravit salát, protože samotný sýr se pak udělá poměrně rychle. Opláchněte jakýkoliv listový salát, který jste sehnali, šoupněte ho do ruční odstředivky, ať se zbavíte přebytečné vody z mytí. Do mísy k salátu nakrájejte rajčátka, a okurky, osolte, opepřete podle chuti a promíchejte se zakysanou smetanou. Důkladně.

2

V sekáčku párkrát posekejte vlašské ořechy. Ne na drť, spíš na menší kousky, ať se vám to lépe jí. Promíchejte se salátem.

3

Rozehřejte si pánev (můžete i venku na grilu) na poloviční výkon a dejte na ní kozí sýr. Není potřeba na pánev dávat žádný olej. Sýr je z podstaty dost tučný a poradí si sám. Opečte z obou stran dozlatova. Trvá to fakt jenom chvíli.

4

Do hlubokého talíře nandejte salát, nahoru opatrně položte kozí sýr a na něj lehce kápněte čekankový sirup. Sladká chuť v kombinaci s kozím sýrem vám v puse vytvoří orgasmus.

Grilovaný kozí sýr se salátem

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *