Je pro vás těžké vzdát se chleba? Nemusíte! My tenhle chleba doma jíme několikrát do měsíce

Hodnocení

Musím říct, že tohle je za mě zatím nejchutnější verze keto chleba, jakou jsem zatím dělala. Chléb nám vydrží i týden v lednici, když se dobře skladuje a jíme ho na snídani i jako sendvičový chleba s masem.

TweetUložitSdílet
Příprava15 minutVaření45 minutJíst můžete za3 hod

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 7 vajec
 100 g rozpuštěného másla
 30 g kokosového olejezhruba 2 lžíce
 ½ lžičky soli
 1 lžíce namletého psylliav nouzi lze nahradit lžící mletých chia semínek nebo lžičkou guarové gumy

Pomocníci, které v receptu používám

  • forma na chléb 
  • větší mísa na promíchání surovin
  • metlička na rozšlehání vajec
  • pečicí papír
  • špejle, pomocí které zjistíte, jestli je chléb hotový

Jdeme na to?

1

Než se do toho pustíte, tak nejdřív vytáhněte vejce, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Mezitím můžete zapnout troubu na 180 stupňů, ať se stihne hezky nahřát.

2

Do velké mísy vyklepněte všechna vejce a dejte si roztopit máslo. Můžete buď v rendlíku na sporáku nebo jej hodit na pár vteřin do mikrovlnky. Máslo by nemělo být horké, jinak by se vám potom ve vejcích mohlo zdrcnout.

3

Začněte metličkou šlehat vejce a přidejte do nich postupně všechno máslo a kokosový olej. Vyšlehejte, ať se všechny tři věci hezky spojí dohromady. Pokud se vám vlivem studenějšího másla udělají menší hrudky ve vajíčkové směsi, nic si z toho nedělejte. Chleba se podaří i tak.

4

V hlubokém talíři si smíchejte suché suroviny: mandlovou mouku, prášek do pečiva, sůl, psyllium a lehce to spolu vidličkou promíchejte.

5

Začněte postupně přimíchávat suchou směs do vaječné a metličkou zapracovávejte. Vznikne vám tekutější a lehce lepivé těsto.

6

Formu na chleba vystelte pečicím papírem a těsto do ní jednoduše přendejte. Pomozte si třeba špachtlí.

7

Vložte do trouby a pečte zhruba 35 minut.

8

Pokud už na povrchu vidím praskliny a chleba je lehce zlatohnědý, tak do něj zkusím zajet špejlí. Pokud vyjede čistá a suchá, chleba je hotový. Pokud ještě špejle lepí, tak chleba peču ještě dalších 10 minut a pak to znovu zkontroluju.

9

Chleba po vytažení nechávám ve formě zhruba 30 minut chladnout a pak ho vyklopím na dřevěné prkénko a nechám přirozeně vychladnout.

Jak chleba uchovávat?

Zjistila jsem, že uchovávat takto upečený chleba v chlebníku není šťastné a rychleji se zkazí. Proto po upečení a vychladnutí nakrájím na tenké plátky a vložím ho do utěsněné potravinové misky. Ta pak přijde do lednice a takto chleba skladujeme i několik dnů. Chleba bude po vytažení z lednice studený a pokud jste zvyklí snídat "teplé" pečivo o pokojové teplotě, tak si ho jednoduše před konzumací vytáhněte na linku o 15-20 minut dříve, než se do něj budete chtít pustit.

Tip na zmrazení chleba

Chleba můžete zmrazit buď vcelku nebo si ho nakrájet na plátky a ty zmrazit jednotlivě. Je vždycky nutné nechat ho přes noc vychladnout a potom zabalit do pytlíku. V mrazáku vám vydrží až 4 měsíce a rozmrazování je poměrně rychlé. Stačí ho nechat na lince.

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 7 vajec
 100 g rozpuštěného másla
 30 g kokosového olejezhruba 2 lžíce
 ½ lžičky soli
 1 lžíce namletého psylliav nouzi lze nahradit lžící mletých chia semínek nebo lžičkou guarové gumy

Postup

1

Než se do toho pustíte, tak nejdřív vytáhněte vejce, aby se ohřála na pokojovou teplotu. Mezitím můžete zapnout troubu na 180 stupňů, ať se stihne hezky nahřát.

2

Do velké mísy vyklepněte všechna vejce a dejte si roztopit máslo. Můžete buď v rendlíku na sporáku nebo jej hodit na pár vteřin do mikrovlnky. Máslo by nemělo být horké, jinak by se vám potom ve vejcích mohlo zdrcnout.

3

Začněte metličkou šlehat vejce a přidejte do nich postupně všechno máslo a kokosový olej. Vyšlehejte, ať se všechny tři věci hezky spojí dohromady. Pokud se vám vlivem studenějšího másla udělají menší hrudky ve vajíčkové směsi, nic si z toho nedělejte. Chleba se podaří i tak.

4

V hlubokém talíři si smíchejte suché suroviny: mandlovou mouku, prášek do pečiva, sůl, psyllium a lehce to spolu vidličkou promíchejte.

5

Začněte postupně přimíchávat suchou směs do vaječné a metličkou zapracovávejte. Vznikne vám tekutější a lehce lepivé těsto.

6

Formu na chleba vystelte pečicím papírem a těsto do ní jednoduše přendejte. Pomozte si třeba špachtlí.

7

Vložte do trouby a pečte zhruba 35 minut.

8

Pokud už na povrchu vidím praskliny a chleba je lehce zlatohnědý, tak do něj zkusím zajet špejlí. Pokud vyjede čistá a suchá, chleba je hotový. Pokud ještě špejle lepí, tak chleba peču ještě dalších 10 minut a pak to znovu zkontroluju.

9

Chleba po vytažení nechávám ve formě zhruba 30 minut chladnout a pak ho vyklopím na dřevěné prkénko a nechám přirozeně vychladnout.

Keto slaný chléb

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *