Vyberte si, co budete chtít vytisknout:

Koko krevety na kari

Pokud někde v marketu uvidíte celé krevety, neděste se jich a rovnou je šoupněte do vozíku. Špenát se doma vždycky najde a kokosové mléko dneska koupíte pomalu i ve večerce. Chutné jídlo je na světě.

 300 g celých krevet
 200 g listového špenátujá použila mražený z Lidlu
 2 lžíce kokosového oleje
 200 ml kokosového mléka
 2 lžičky kari
 sůl
1

Na menší pánvičku šoupněte mražený špenát a podlijte ho lžící vody. Nechte jej pomalu dusit pod pokličkou. Sem tam ho prohrábněte, ať se vám nepřichytí. Kdyby byl moc vysušený, kápněte trochu vody.

2

Opláchněte krevety pod studenou vodou a nechte trochu okapat. Já krevety nejdřív neloupané opeču na pánvi (pustí vám do základu plno skvělých chutí) a potom na servírování je vyloupu.

3

Na velkou pánev dejte 2 lžíce kokosového oleje a přidejte krevety, které lehce osolte. Hotové budou, jakmile mají oranžovou barvu. Vyndejte je z výpeku někam bokem na talíř a s výpekem dále budeme pracovat.

4

Do výpeku nalijte tučné kokosové mléko, nechte projít varem a přidejte zhruba lžičku až dvě kari. Chvilku to povařte.

5

Mezitím by už měl být hotový špenát, tak ho osolte, podle chuti klidně i opepřete a dejte stranou.

6

Vyloupejte si krevety. Doporučuju vám použít nějaké rukavice, jinak vám pak budou hrozně smrdět prsty. Pokud rukavice doma nemáte a pustíte se do loupání, zkuste si pak na ruce vymačkat trochu citronové šťávy, opláchněte jenom vodou. Šťáva z citronu zápach na kůži relativně eliminuje.

7

Do hlubokého talíře dejte nejdřív špenát, poté položce krevety a kolem to zalijte vývarem z kokosového mléka.