Karbanátky přece nemusí být jen z vepřového masa!

Kuřecí kousky a stejky vás mohou rychle omrzet. Ale jakmile maso nasekáte, přidáte koření a sýr, vzniknou vám super šťavnaté karbanátky!

TweetUložitSdílet
Příprava15 minutVaření10 minutJíst můžete za30 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 400 g kuřecích prsouvyjde to asi na 8 karbanátků (připravím si všechny a uschovám v lednici třeba na další den)
 140 g řeckého jogurtu
 1 vejce
 1 lžička bylinkové soli používám značku Druid (pažitka, petržel, celer, bazalka, saturejka, majoránka, oregáno)
 100 g strouhaného sýramůžete vyzkoušet goudu (je slanější, tak bacha na kořenění), mozzarellu, tučný švýcarský eidam
 1 lžička dijonské hořčice
 kurkuma
 pepř
 1 stroužek česneku
 olivový olej

Pomocníci, které v receptu používám

  • sekáček na maso
  • větší pánev na smažení karbanátků
  • skleněná poklice o velikosti pánve
  • lis na česnek

Jdeme na to?

1

Očistím kuřecí prsa od blan a nakrájím je na menší kousky, aby se lépe rozsekaly v sekáčku.

2

Rozsekám maso na jemnou směs. Sekáček vám někdy může nechat větší kousky, tak to radši zkontrolujte.

3

Do směsi přidám lžičku bylinkové soli, lžičku dijonské hořčice, 1 vejce, jogurt, půl lžičky kurkumy, rozmačkaný česnek (z lisu), případně pepř na chuť a důkladně promíchám.

4

Nakonec přidám strouhaný sýr. Já jsem tentokrát dala 45 % švýcarský eidam. Vznikne mi lehce lepkavá směs.

5

Na větší pánvi rozehřeju olivový olej a lžící naberu takové menší "bobany", které osmažím z obou stran na středním plameni dozlatova. Zkoušela jsem první karbanátek uplácat v ruce, ale konzistence je tak lepkavá, že to nemá smysl. Lžící to zvládnete lépe. Používám skleněnou poklici, aby mi neucházelo teplo a maso se uvnitř lépe udělalo.

Jako přílohu jsem zvolila Salanova Crispy salát s olivovým olejem, okurkou a 2 rajčátky.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 400 g kuřecích prsouvyjde to asi na 8 karbanátků (připravím si všechny a uschovám v lednici třeba na další den)
 140 g řeckého jogurtu
 1 vejce
 1 lžička bylinkové soli používám značku Druid (pažitka, petržel, celer, bazalka, saturejka, majoránka, oregáno)
 100 g strouhaného sýramůžete vyzkoušet goudu (je slanější, tak bacha na kořenění), mozzarellu, tučný švýcarský eidam
 1 lžička dijonské hořčice
 kurkuma
 pepř
 1 stroužek česneku
 olivový olej

Postup

1

Očistím kuřecí prsa od blan a nakrájím je na menší kousky, aby se lépe rozsekaly v sekáčku.

2

Rozsekám maso na jemnou směs. Sekáček vám někdy může nechat větší kousky, tak to radši zkontrolujte.

3

Do směsi přidám lžičku bylinkové soli, lžičku dijonské hořčice, 1 vejce, jogurt, půl lžičky kurkumy, rozmačkaný česnek (z lisu), případně pepř na chuť a důkladně promíchám.

4

Nakonec přidám strouhaný sýr. Já jsem tentokrát dala 45 % švýcarský eidam. Vznikne mi lehce lepkavá směs.

5

Na větší pánvi rozehřeju olivový olej a lžící naberu takové menší "bobany", které osmažím z obou stran na středním plameni dozlatova. Zkoušela jsem první karbanátek uplácat v ruce, ale konzistence je tak lepkavá, že to nemá smysl. Lžící to zvládnete lépe. Používám skleněnou poklici, aby mi neucházelo teplo a maso se uvnitř lépe udělalo.

Kuřecí karbanátky

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.