Masové koule a koření adžika - to jsou madžikové koule. 😜 Šťavnatá dobrota k obědu

Hodnocení

Mleté vepřové maso je samo o sobě nic moc chuťově, ale jakmile ho ochutíte kořením zvaným Adžika, masíčko bude mít po osmažení výbornou chuť.

TweetUložitSdílet
Příprava15 minutVaření10 minutJíst můžete za30 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 200 g mletého vepřového masana 2 porce
 půl lžičky koření adžika
 sůl
 1 lžíce olivového olejepod maso
 50 g sýru gorgonzolana 1 porci
 50 g zakysané smetany16 % tuku ideál
 hrst mladého baby špenátu
 hrst salátu Insalatinaale využijte jakýkoliv jiný se vám bude doma válet
 olivový nebo avokádový olejna salát

Pomocníci, které v receptu používám

  • větší pánev na osmažení kuliček
  • odstředivka, ve které odvodním umytý salát a špenát

Jdeme na to?

1

Začínám vždy masem, protože když se vytáhne z lednice, bývá dost podchlazené. Já si ho nechávám alespoň 10-15 minut povalovat v talíři na lince. Poté ho ochutím asi půl až lžičkou koření Adžika a dochutím solí.

2

Mezitím si dám rozehřát větší pánev, na které roztopím zhruba půl lžíce olivového oleje. Koule pak smažím spíš na nižší teplotu. Chci, aby se mi maso propeklo a nespálilo. Postupně začnu válet menší kuličky v rukou a ty vkládám do oleje.

3

Omyju si salát a špenát a pomocí odstředivky z něj dostanu přebytečnou vodu. Salát už si naservíruju na talíř.

4

Můj oblíbený sýr gorgonzola nakrájím na větší kostičky a klidně připravím na talíř.

5

Salát na talíři "pocákám" několika lžičkami zakysané smetany, jemně osolím, jemně opepřím a celý salát včetně špenátu zakápnu olivovým (nebo avokádovým) olejem.

6

Kuličky budou mít lehce nahnědlou chuť, tak vždycky vytáhnu tu největší a mrknu, jestli je uprostřed hotová. Pokud ano, stáhnu z plotny a nandám na talíř. Hurá, jde se jíst!

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 200 g mletého vepřového masana 2 porce
 půl lžičky koření adžika
 sůl
 1 lžíce olivového olejepod maso
 50 g sýru gorgonzolana 1 porci
 50 g zakysané smetany16 % tuku ideál
 hrst mladého baby špenátu
 hrst salátu Insalatinaale využijte jakýkoliv jiný se vám bude doma válet
 olivový nebo avokádový olejna salát

Postup

1

Začínám vždy masem, protože když se vytáhne z lednice, bývá dost podchlazené. Já si ho nechávám alespoň 10-15 minut povalovat v talíři na lince. Poté ho ochutím asi půl až lžičkou koření Adžika a dochutím solí.

2

Mezitím si dám rozehřát větší pánev, na které roztopím zhruba půl lžíce olivového oleje. Koule pak smažím spíš na nižší teplotu. Chci, aby se mi maso propeklo a nespálilo. Postupně začnu válet menší kuličky v rukou a ty vkládám do oleje.

3

Omyju si salát a špenát a pomocí odstředivky z něj dostanu přebytečnou vodu. Salát už si naservíruju na talíř.

4

Můj oblíbený sýr gorgonzola nakrájím na větší kostičky a klidně připravím na talíř.

5

Salát na talíři "pocákám" několika lžičkami zakysané smetany, jemně osolím, jemně opepřím a celý salát včetně špenátu zakápnu olivovým (nebo avokádovým) olejem.

6

Kuličky budou mít lehce nahnědlou chuť, tak vždycky vytáhnu tu největší a mrknu, jestli je uprostřed hotová. Pokud ano, stáhnu z plotny a nandám na talíř. Hurá, jde se jíst!

Madžikové koule se salátem a gorgonzolou

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *