Tenhle dezert milují hlavně chlapi! Alespoň u nás doma tomu tak je. 😋 

Panna cotta je jeden z nej. italských dezertů. Připomíná náš pudink, ale díky použití smetany je o mnoho lehčí. V kombinaci s ostružinami nebo malinami je to super dobrota, kterou si můžete dopřát i při keto dietě.

TweetUložitSdílet
Příprava6 minutVaření8 minutJíst můžete za2 hod 30 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 20 g dortového želévychází to na 2 balení. Pokud dáte jenom jedno balení, nebude mít dezert pudinkovou konzistenci, ale spíš jogurtovou.
 200 g tučné smetany ke šlehání
 200 g tučné zakysané smetany
 2 lžíce vámi preferovaného sladidlapoužívám Xylitol a nejdřív dám 1 lžíci, zamíchám a vyzkouším, jestli to je dost sladké. Není nutné dávat 2 lžíce, je to na vašich preferencích a na sladkosti ovoce, které použijete
 125 g malinvětšinou malá krabička
 125 g ostružin

Pomocníci, které v receptu používám

  • malý rendlík na svaření smetany a sladidla
  • tyčový mixér s nádobou na ovoce
  • metličku pro rozšlehání krému

Jdeme na to?

1

Do menšího rendlíku vyliju obě smetany, sladidlo a želatinu. Důkladně rozmíchám a nechám projít varem.

2

Rendlík sundám z protny a nechám směs chladnout.

3

Mezitím opláchnu ovoce. Bokem si pár kousků nechám na ozdobu. Použila jsem maliny a ostružiny, ale klidně byste mohli použít jahody, borůvky nebo jakékoliv jiné bobulovité ovoce, které je při keto dietě víc, než vítané. Ovoce nasypu do nádoby a tyčovým mixérem rozmixuju do pyré.

4

Smetanovou směs nechám trochu vychladnout a pak do ní pyré naliju a vyšlehám metličkou. Přeliju to třeba do skleniček, nahoru položím ovoce a vložím do ledničky. Nechám dobré 2 hodiny pořádně ztuhnout.

Velká sklenička, kterou u mě vidíte je spíš na 2 porce. Celkově vám suroviny vystačí na 4 porce.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vaření

 

Suroviny

 20 g dortového želévychází to na 2 balení. Pokud dáte jenom jedno balení, nebude mít dezert pudinkovou konzistenci, ale spíš jogurtovou.
 200 g tučné smetany ke šlehání
 200 g tučné zakysané smetany
 2 lžíce vámi preferovaného sladidlapoužívám Xylitol a nejdřív dám 1 lžíci, zamíchám a vyzkouším, jestli to je dost sladké. Není nutné dávat 2 lžíce, je to na vašich preferencích a na sladkosti ovoce, které použijete
 125 g malinvětšinou malá krabička
 125 g ostružin

Postup

1

Do menšího rendlíku vyliju obě smetany, sladidlo a želatinu. Důkladně rozmíchám a nechám projít varem.

2

Rendlík sundám z protny a nechám směs chladnout.

3

Mezitím opláchnu ovoce. Bokem si pár kousků nechám na ozdobu. Použila jsem maliny a ostružiny, ale klidně byste mohli použít jahody, borůvky nebo jakékoliv jiné bobulovité ovoce, které je při keto dietě víc, než vítané. Ovoce nasypu do nádoby a tyčovým mixérem rozmixuju do pyré.

4

Smetanovou směs nechám trochu vychladnout a pak do ní pyré naliju a vyšlehám metličkou. Přeliju to třeba do skleniček, nahoru položím ovoce a vložím do ledničky. Nechám dobré 2 hodiny pořádně ztuhnout.

Ovocná panna cotta

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.