Miluju šťavnaté rozpadající se maso

Hodnocení

Bůček jsme doma příliš nejedli. Myslím, že to bylo právě tím, že nám chyběl multifunkční hrnec, kam maso vložíte a 5 hodin se o nic nestaráte. Pak jej otevřete a šílíte z té rozkoše, protože maso je voňavé, měkké a šťavnaté!

TweetUložitSdílet
Příprava10 minutVaření5 hodJíst můžete za5 hod 10 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 1 kg vepřového boku bez kosti
 sůl
 pepř
 drcený kmín
 sušený česnek
 1 cibule

Pomocníci, které v receptu používám

Jdeme na to?

1

Nejdřív si nakořením maso. Zhruba kilogram bůčku nakrájím na cca 4-6 menších kousků, které se mi vlezou do hrnce a snáz se upečou. Řádně je osolím ze všech stran, opepřím, posypu kmínem a sušeným česnekem. Maso na prkýnku v opadané směsi koření ještě vyválím, aby se na bůček všechno nalepilo.

2

Cibuli nakrájím na proužky a rozprostřu ji do hrnce.

3

Vložím kousky masa tukem dolů, uzavřu víko hrnce a zapnu funkci SLOW COOK (pomalé vaření) na 5 hodin. O víc se nestarám.

Co dál?

Hrnec se po 5 hodinách sám vypne. Protože to bylo asi ve 22:00 večer a v plánu bylo dát si maso na oběd druhého dne, nechala jsem jej uvnitř hrnce a zvolila funkci udržování teploty. Můj hrnec ji umí držet 12 hodin. Jakmile jsem na druhý den hrnec dopoledne otevřela, masíčko bylo stále teplé a krásně se přes noc vymáchalo ve šťávě. 

Doporučená příloha

Dušené keto zelí bez cukru do 15 minut!Pokud máte rádi jednoduché nízkosacharidové přílohy, musíte vyzkoušet tento recept na zelí v tlakovém hrnci! Je hotové za 15 minut a skvěle se hodí téměř k jakémukoliv masu.

 

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

 

Suroviny

 1 kg vepřového boku bez kosti
 sůl
 pepř
 drcený kmín
 sušený česnek
 1 cibule

Postup

1

Nejdřív si nakořením maso. Zhruba kilogram bůčku nakrájím na cca 4-6 menších kousků, které se mi vlezou do hrnce a snáz se upečou. Řádně je osolím ze všech stran, opepřím, posypu kmínem a sušeným česnekem. Maso na prkýnku v opadané směsi koření ještě vyválím, aby se na bůček všechno nalepilo.

2

Cibuli nakrájím na proužky a rozprostřu ji do hrnce.

3

Vložím kousky masa tukem dolů, uzavřu víko hrnce a zapnu funkci SLOW COOK (pomalé vaření) na 5 hodin. O víc se nestarám.

Pomalu pečený bůček

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *