Lehoučké snídaňové bulky z jogurtu

Hodnocení

Absence pečiva při ketóze může být pro mnoho lidí doslova utrpení. Já nikdy nebyla příliš pečivovej typ, ale jednou ta chuť zkrátka přišla. Tyhle housky mě brutálně překvapily. Recept je super jednoduchej a když si přivstanete, můžete se jimi potěšit na snídani.

TweetUložitSdílet
Příprava10 minutVaření50 minutJíst můžete za3 hod

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 4 vajíčka
 150 g tučného jogurtunejlíp funguje řecký tučný jogurt
 5 g solimalá lžička
 50 g semínek a ořechůjde to i bez nich
 80 g zlatého lněného semínkazhruba 5-6 lžic
 20 g psylliazhruba 2-3 lžíce

Pomocníci, které v receptu používám

  • skleněná mísa, ve které budu tvořit těsto
  • malý elektrický mlýnek (třeba ten na kafe), ve kterém rozsekám len a psyllium na prášek
  • hluboký talíř, ve kterém si promíchám sypké suroviny se semínky
  • metlička na rozmíchání vajec s jogurtem
  • plech s pečícím papírem
  • čistou utěrku, na kterou po upečení položím housky

Jdeme na to?

1

Hned na začátek zapněte troubu na 160 stupňů. Ona se vám mezitím stihne hezky prohřát, než těsto doděláte.

2

Do mísy rozklepněte vajíčka, přidejte jogurt a sůl. Metličkou všechno pečlivě rozšlehejte. Nechte mísu stranou.

3

Do elektrického mlýnku (já používám ten na kafe) šoupněte lněná semínka a rozmixujte na mouku. Vysypte ji do hlubokého talíře. To samé udělejte s psylliem. Nakonec k tomu přisypte kypřící prášek.

4

Já do této sypké směsi na chuť přimíchala pár pekanových ořechů, které jsem párkrát posekala v sekáčku na menší kusy. Nechám to na vás. Určitě se ale hodí přihodit nějaká semínka, ať jsou housky na skus křupavé. Můžete zkusit slunečnici, dýni... Teď to všechno společně promíchejte - nebojte se rukou.

5

Do mísy, kde už čeká vaječná směs, nasypte celý tenhle talíř a fakt dobře a důkladně to promíchejte. Pak tomu dejte alespoň 2 minuty odpočinek. Těsto vám zhoustne. Pokud se vám to po 2 minutách bude zdát extrémně řídké, tak ještě namixujte trochu psyllia.

6

Těsto bude lepkavé a takové středně husté, to je v pořádku. Vezměte plech s pečícím papírem, rukou naberte trochu těsta a přímo na tom papíru uhnácejte menší housku. Z tohoto množství mi těch housek vyšlo 6. Klidně byste z toho mohli udělat jeden velkej pecen a měli byste chleba.

7

Housky vložte do trouby a pečte zhruba 50 minut. Doporučuju troubu neotvírat, jinak vám těsto spadne.

8

Po uplynutí doby housky vytáhněte a přendejte na úterku. Nemusíte je zakrývat. Jenom je na útěrce nechte vychladnout (cca 2 hodiny). Kdybyste housky nakrájeli dřív, než vychladnou, budou ještě vlhké a mazlavé. Ze zvědavosti jsem to hned u první housky zkusila a je to tak. 😁

No nejsou k sežrání? 😁

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 4 vajíčka
 150 g tučného jogurtunejlíp funguje řecký tučný jogurt
 5 g solimalá lžička
 50 g semínek a ořechůjde to i bez nich
 80 g zlatého lněného semínkazhruba 5-6 lžic
 20 g psylliazhruba 2-3 lžíce

Postup

1

Hned na začátek zapněte troubu na 160 stupňů. Ona se vám mezitím stihne hezky prohřát, než těsto doděláte.

2

Do mísy rozklepněte vajíčka, přidejte jogurt a sůl. Metličkou všechno pečlivě rozšlehejte. Nechte mísu stranou.

3

Do elektrického mlýnku (já používám ten na kafe) šoupněte lněná semínka a rozmixujte na mouku. Vysypte ji do hlubokého talíře. To samé udělejte s psylliem. Nakonec k tomu přisypte kypřící prášek.

4

Já do této sypké směsi na chuť přimíchala pár pekanových ořechů, které jsem párkrát posekala v sekáčku na menší kusy. Nechám to na vás. Určitě se ale hodí přihodit nějaká semínka, ať jsou housky na skus křupavé. Můžete zkusit slunečnici, dýni... Teď to všechno společně promíchejte - nebojte se rukou.

5

Do mísy, kde už čeká vaječná směs, nasypte celý tenhle talíř a fakt dobře a důkladně to promíchejte. Pak tomu dejte alespoň 2 minuty odpočinek. Těsto vám zhoustne. Pokud se vám to po 2 minutách bude zdát extrémně řídké, tak ještě namixujte trochu psyllia.

6

Těsto bude lepkavé a takové středně husté, to je v pořádku. Vezměte plech s pečícím papírem, rukou naberte trochu těsta a přímo na tom papíru uhnácejte menší housku. Z tohoto množství mi těch housek vyšlo 6. Klidně byste z toho mohli udělat jeden velkej pecen a měli byste chleba.

7

Housky vložte do trouby a pečte zhruba 50 minut. Doporučuju troubu neotvírat, jinak vám těsto spadne.

8

Po uplynutí doby housky vytáhněte a přendejte na úterku. Nemusíte je zakrývat. Jenom je na útěrce nechte vychladnout (cca 2 hodiny). Kdybyste housky nakrájeli dřív, než vychladnou, budou ještě vlhké a mazlavé. Ze zvědavosti jsem to hned u první housky zkusila a je to tak. 😁

Snídaňové housky

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *