Trhané vepřové využijete do keto burgerů, jen tak se salátem nebo s květákovou rýží

Tenhle recept na trhané vepřové v tlakovém hrnci si zamilujete a bude to vaše nej. keto večeře. To vše za zlomek času a jen s 2 g sacharidů na porci.

TweetUložitSdílet
Příprava10 minutVaření50 minutJíst můžete za1 hod

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 500 g vepřového bokuzhruba na 2 porce
 lžička sádla
 sůl
 pepř
 500 ml vývaruideálně hovězího
 sladká paprika
 sušený česnek
 drcený kmín

Pomocníci, které v receptu používám

  • multifunkční elektrický tlakový hrnec

Jdeme na to?

1

Připravte si vepřový bok. Doporučuji nakrájet na menší kusy. Budou se vám lépe opékat a maso bude rychleji měkké. Maso štědře osolte a opepřete a pořádně ho v koření vymáchejte, ať se dostane na každý záhyb masa.

2

Zapněte elektrický multifunkční hrnec, poklici nechte položenou vedle a vyberte možnost "Sauté" a stiskněte start. Přidejte malou lžičku sádla a počkejte, až vám hrnec na displeji zahlásí "HOT". Pak vložte maso a opečte ze všech stran

3

Vyndejte maso bokem na talíř.

4

Nalijte do hrnce zhruba 400 ml vývaru. Je potřeba špachtlí odstranit připečený výpek, aby mohl hrnec fungovat na 100 %.

5

Vložte maso zpátky, přidejte sladkou papriku, česnek a mletý kmín. Pořádně s masem promíchejte.

6

Uzavřete hrnec víkem, stiskněte funkci "Beef/Meat" na 30 minut vysokým tlakem a stiskněte start.

7

Po 30 minutách ručně odpusťte tlak a zkontrolujte, jestli má maso dost tekutiny, případně jestli už je měkké. Já jsem po 30 minutách dolila ještě asi deci vývaru a zapla hrnec na stejnou funkci, jen na 20 minut a manuálně tlačítkem "Pressure Level" stáhla tlak na nízký (low). Maso se dodělalo a bylo měkkoučké.

8

Po vytažení jsem maso dala do pekáčku a vidličkami natrhala na menší kusy. Pokud vám zbyde v hrnci výpek, tak ho trochu do masa nalijte a pořádně promíchejte vidličkami. Maso si výpek natahá do sebe.

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

 

Suroviny

 500 g vepřového bokuzhruba na 2 porce
 lžička sádla
 sůl
 pepř
 500 ml vývaruideálně hovězího
 sladká paprika
 sušený česnek
 drcený kmín

Postup

1

Připravte si vepřový bok. Doporučuji nakrájet na menší kusy. Budou se vám lépe opékat a maso bude rychleji měkké. Maso štědře osolte a opepřete a pořádně ho v koření vymáchejte, ať se dostane na každý záhyb masa.

2

Zapněte elektrický multifunkční hrnec, poklici nechte položenou vedle a vyberte možnost "Sauté" a stiskněte start. Přidejte malou lžičku sádla a počkejte, až vám hrnec na displeji zahlásí "HOT". Pak vložte maso a opečte ze všech stran

3

Vyndejte maso bokem na talíř.

4

Nalijte do hrnce zhruba 400 ml vývaru. Je potřeba špachtlí odstranit připečený výpek, aby mohl hrnec fungovat na 100 %.

5

Vložte maso zpátky, přidejte sladkou papriku, česnek a mletý kmín. Pořádně s masem promíchejte.

6

Uzavřete hrnec víkem, stiskněte funkci "Beef/Meat" na 30 minut vysokým tlakem a stiskněte start.

7

Po 30 minutách ručně odpusťte tlak a zkontrolujte, jestli má maso dost tekutiny, případně jestli už je měkké. Já jsem po 30 minutách dolila ještě asi deci vývaru a zapla hrnec na stejnou funkci, jen na 20 minut a manuálně tlačítkem "Pressure Level" stáhla tlak na nízký (low). Maso se dodělalo a bylo měkkoučké.

8

Po vytažení jsem maso dala do pekáčku a vidličkami natrhala na menší kusy. Pokud vám zbyde v hrnci výpek, tak ho trochu do masa nalijte a pořádně promíchejte vidličkami. Maso si výpek natahá do sebe.

Vepřové trhané maso hotové za hodinu!

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.