Květák je úžasná surovina a dneska si z něj připravíme další chutný pokrm

Už máte plné zuby mletých kuliček? 😁 Dneska můžete mleté využít krapet jinak. S květákem. Nebojte, nehrozí žádnej smrad z vařeného květáku. Trochu mi to celé připomíná lasagne. Navíc miluju rozteklej sýr! 😁

TweetUložitSdílet
Příprava15 minutVaření25 minutJíst můžete za45 minut

Nejdřív si nachystám všechny suroviny


 olivový olej
 malá žlutá cibule
 2 prolisované stroužky česneku
 250 g mletého hovězího masavyjde vám to zhruba na 3-4 porce
 italské bylinky
 ½ lžičky sladké mleté papriky
 ½ lžičky sušené bazalky
 sůl
 pepř
 100 g baby špenátucca vanička
 půl menšího syrového květáku
 3 lžíce zakysané smetany
 2 plátky másla
 100 g strouhané mozzarellypřesné množství doporučuju zvážit podle toho, kolik sýra preferujete

Pomocníci, které v receptu používám

  • malý sekáček na výrobu květákové rýže
  • středně velká pánev na přípravu květákové rýže
  • velká pánev na přípravu masa se špenátem
  • středně velký pekáček na zapečení směsi v troubě

Jdeme na to?

Nejdřív si připravte květákovou rýži podle mého receptu a nechte ji bokem na pánvi hotovou.

1

Zároveň s přípravou květákové rýže zapněte troubu na 180 stupňů, ať se vám stihne rozehřát.

2

Nakrájejte menší cibuli na kostičky, česnek prolisujte. Rozehřejte velkou pánev se lžící olivového oleje a přidejte cibuli. Restujte ji zhruba 2 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a půl minuty restujte.

3

Přidejte mleté maso, osolte, opepřete, přidejte italské bylinky a sladkou papriku. Maso pomocí vařečky rozmělněte, aby se vám rovnoměrně osmažilo. Nechceme ho zbytečně dlouho dusit, jenom zatáhnout, aby pustilo šťávu, ale zároveň bylo hnědé.

4

Přidejte do masa špenát (nebojte se toho množství, on splaskne) a poduste ho do podoby, jakou vidíte na fotce. Většinou stačí minuta.

5

Sundejte maso z plotny a v pekáčku smíchejte hotovu květákovou rýži se 3 lžícemi zakysané smetany, zhruba 2 plátky másla a sušenou bazalkou. Důkladně promíchejte, aby se chutě spojily. Květáková rýže by měla být ještě teplá, takže by se máslo mělo snáz rozpustit. Pokud tomu tak nebude, tak si máslo hoďte na pár vteřin třeba do mikrovlnky.

6

Nakonec přidejte hotovou masovou směs a všechno to společně promíchejte třeba lžící.

7

Teď je ten správný čas na sýr. Nešetřete s ním a celou směs posypte. Tak, jak to máte rádi.

8

Trouba už bude nahřátá. Na pečení bude stačit něco kolem 20 minut. Raději to kontrolujte. Jde nám o to, aby se sýr roztekl a získal lehkou zlatavou barvu na povrchu. Mě se podařilo ho lehce připéct. Na druhou stranu můj muž tuhle verzi miluje. No vyberte si. 😁

 

Nechte si chutnat. 😜

Katka .

KategorieKuchyněMetoda vařeníHashtag

 

Suroviny

 olivový olej
 malá žlutá cibule
 2 prolisované stroužky česneku
 250 g mletého hovězího masavyjde vám to zhruba na 3-4 porce
 italské bylinky
 ½ lžičky sladké mleté papriky
 ½ lžičky sušené bazalky
 sůl
 pepř
 100 g baby špenátucca vanička
 půl menšího syrového květáku
 3 lžíce zakysané smetany
 2 plátky másla
 100 g strouhané mozzarellypřesné množství doporučuju zvážit podle toho, kolik sýra preferujete

Postup

1

Zároveň s přípravou květákové rýže zapněte troubu na 180 stupňů, ať se vám stihne rozehřát.

2

Nakrájejte menší cibuli na kostičky, česnek prolisujte. Rozehřejte velkou pánev se lžící olivového oleje a přidejte cibuli. Restujte ji zhruba 2 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a půl minuty restujte.

3

Přidejte mleté maso, osolte, opepřete, přidejte italské bylinky a sladkou papriku. Maso pomocí vařečky rozmělněte, aby se vám rovnoměrně osmažilo. Nechceme ho zbytečně dlouho dusit, jenom zatáhnout, aby pustilo šťávu, ale zároveň bylo hnědé.

4

Přidejte do masa špenát (nebojte se toho množství, on splaskne) a poduste ho do podoby, jakou vidíte na fotce. Většinou stačí minuta.

5

Sundejte maso z plotny a v pekáčku smíchejte hotovu květákovou rýži se 3 lžícemi zakysané smetany, zhruba 2 plátky másla a sušenou bazalkou. Důkladně promíchejte, aby se chutě spojily. Květáková rýže by měla být ještě teplá, takže by se máslo mělo snáz rozpustit. Pokud tomu tak nebude, tak si máslo hoďte na pár vteřin třeba do mikrovlnky.

6

Nakonec přidejte hotovou masovou směs a všechno to společně promíchejte třeba lžící.

7

Teď je ten správný čas na sýr. Nešetřete s ním a celou směs posypte. Tak, jak to máte rádi.

8

Trouba už bude nahřátá. Na pečení bude stačit něco kolem 20 minut. Raději to kontrolujte. Jde nám o to, aby se sýr roztekl a získal lehkou zlatavou barvu na povrchu. Mě se podařilo ho lehce připéct. Na druhou stranu můj muž tuhle verzi miluje. No vyberte si. 😁

Zapečené mleté hovězí s květákovou rýží a sýrem

Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

    Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

    Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

    Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

      Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

      Stáhněte si mini průvodce keto dietou zdarma

      Okořenila jsem ho tipy, které mi ulehčují život na keto dietě a přidala moje začátečnické chybky

        Tento formulář je chráněn službou reCAPTCHA od Google | Ochrana osobních údajů a Smluvní podmínky

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.